En lång väntan


Copyright © Victoria Boysen 2009

Hej! Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag inte uppdaterat på en evighet men saken är den att jag varken haft tid eller ork att hitta inspirationen. Det var som att jag gjort slut på all kreativitet. Blev faktiskt riktigt förbannad på mig själv men försökte samtidigt lugna mig med att det kommer ju tillbaka - viljan att teckna och leta efter nya motiv. Jag har känt mig en aning frustrerad då jag gärna vill utvecklas fortare och hitta nya vägar att skapa. Men nu skall jag ta en bit i taget. Jag har dock insett att det inte finns tid att uppdatera varje dag eller ens varannan. Det finns ingen fysisk möjlighet men jag gör vad jag kan och tecknar när jag känner för det. Motivet ovan symboliserar den här långa väntan - både för vissa av er men också för mig. Jag såg denna bild i ett danskt magasin. Det är en annons till Day Birger et Mikkelsen. Fastnade så klart för spetsen och att hon är vänd med ryggen till så man ser den estetiska perfektionen. Jag gillar hur vecken blev. Böljigt och luftigt.

Exhibit: #3 Ryska dockor


Copyright © Victoria Boysen 2009

Jakten fortsätter. Varje gång jag hittar ett motiv som passar på den snart tavelprydda väggen så blir jag så exalterad att jag är tvungen att rita det på en gång. Dock har denna legat och grott ett tag och när jag frågade om sambo tyckte att det kunde vara något att använda till de mindre ramarna så fick jag tummen upp. Blev lite förvånad. Babuschkas räknas väl inte som ett "coolt" objekt. Jag ville ha det lekfulla och enkla på denna bild. Måste nog säga att man kan se att det är en Victoria-bild. Roligt! Nummer tre är klar. Nu är det bara resten som återstår. Puh!

Glad påsk!

Dagmars stenkaka


Copyright © Victoria Boysen 2009

Lika bra att slänga upp sista motivet till mammas samling. Från början var tanken att rita bilder som påminner om det jag gjort förr. Modeillustrationer så att säga. Men när jag började skissa, kröp idén fram att göra ett hopp tillbaka i tiden. Jag vet att mamma tycker om söta bilder och jag har dessutom hennes gamla porslinsmålningar i bakhuvudet. När då dessa barnbilder i traditionell stil poppade upp som om det vore ödet (ibland känns det faktiskt så) fanns det inga hinder på vägen. Det blev förvisso många skisser på vägen men slutresultatet är ändå det allra bästa. Jag älskar för övrigt dessa namn. Hur vackert är det inte att namnge sina verk med Lillemor och Dagmar? Det lyfter alstren till en ny nivå.

Sandslottet


Copyright © Victoria Boysen 2009

Här har vi andra motivet till mamma. Som jag skrev om den första illustrationen, var målet att ha samma stil på alla tre bilder. Även om det inte blir endast något gammeldags så är det känslan av detsamma som spelar roll. Figurernas kläder hjälper så klart till att skapa en gammal touch på det hela. Historian som utspelar sig ovan behöver inte var så komplicerad. Charlie var ute och snorklade med sin nya utrustning, som han fått på sin födelsedag, medan Hanna gav sig i kast med att bygga ett storslaget sandslott. Charlie, som plaskade med simfötterna på grunt vatten, såg vad Hanna höll på med och blev nyfiken. Han ville också vara med. Så han viftade med simfötterna och var strax tillbaka på land. Självklart fick han vara med och som vi vet så blir det mesta bra med ett utmärkt samarbete.

RSS 2.0