Ge inte upp

Jag vill bara informera er om att jag inte lagt ner utan det är så att mitt liv har tagit en ny vändning som kräver mental styrka. Det går inte att fokusera på tecknandet då livet är upp och ner. Jag är inte den typen som tar ett glas rött och tycker synd om mig själv samtidigt som jag lyckas dra fram kreativiteten ur ett splittrat inre. Dessvärre.

Jag återkommer snart med nya friska tag.

KermitCopyright © Victoria Boysen 2009

Jag tycker vi slår på stort och uppdaterar dagarna efter varandra! Det var förvisso ett tag sedan men jag kunde inte låta bli. Jag var en aning otålig då jag adderade färg till bilden ovan. Sedan dök det upp en skuggliknande yta också vilket gav extra piff utöver den bedårande Kermit-hatten. Den känns lite Minimarket och deras sagokollektioner med hattar och tröjor med olika lekfulla detaljer. Färgvalet blev bra nu när jag tittar på bilden igen. Både starka och svaga färger. Perfekt balans. Den känns lite som Victoria för några månader sedan - i positiv bemärkelse. Skuggan är kanske något att applicera på annat. Det tål att tänkas på.

Work in progress: Kermit


Copyright © Victoria Boysen 2009

Varför inte köra vidare på grodtemat? Så snart jag såg denna bild, någon gång i förra veckan, blev jag alldeles kär. Jag älskar mupparna och självklart huvudpersonen Kermit. Att se honom i samband med mina bilder blev för bra för att vara sant. Till trots för att tecknarglädjen infinner sig likt impulser när jag ser sådana inspirerande bilder, går det lite trögt. Jag vill utveckla mina bilder men jag vet inte hur. Vi får se om jag vågar "freak out" med denna. Mest ser jag fram emot att färglägga Kermithatten i klassiska grönt och rött. Det här med att lägga upp en skiss först, ser jag som ett mycket bra tillvägagångssätt för mig själv. Eftersom jag lovat er en ritskola, som jag ännu ej kommit till skott med, så kan detta vara en start på vägen. Det blir dessutom mer spännande att se något vara på gång. Hoppas att ni uppskattar det.

En dual version


Copyright © Victoria Boysen 2009

Jag känner lite att jag fastnat i mitt skapande. Kanske är det jag som är för ivrig och vill för mycket. Men så tänkte jag testa litegrann. Göra något annat. Det blir inte roligt när man måste följa en mall varje gång utan det är rätt trevligt att ta en paus och vidga vyerna. Nu är det inte så att jag svävat ut totalt men jag bara provade mig fram. Om det blev lyckat eller inte, är förmodligen upp till var och en men det är spännande att se vad det annars kan bli. Som att lägga på ett filter men göra det manuellt. Ni får gärna tipsa om saker ni vill se för det är väldigt lätt att bli blind för möjligheter.

RSS 2.0