The Frog Prince


Copyright © Victoria Boysen 2009

När jag såg bilden tänkte jag på alla klassiska sagor som man läste som barn. Jag föreställde mig det klassiska i en modern tappning där romantiken bibehålls. Det behöver inte vara många detaljer som gör det och det behöver definitivt inte vara övertydligt heller - tvärtom - utan det är själva undertonen jag vill åt. Flickan stirrar på grodan och grodan stirrar tillbaka. Vad tänker de på? Allting stannar upp förutom vinden. Nu blev denna väldigt blek men jag ville ha den så. Skissen hamnade roligt nog inte långt bakom det färdiga alstret. Det skall kännas som en illustration gjord 1953 på papper som inte lyckats bevara färgerna. Kanske blir det fler sådana här sagobilder. Bilden har gett mig en uns ödmjukhet inför framtiden.

Gör en Bloglovin'-ikon!

Såg nyss att Bloglovin' bloggat om folk som gjort sin egen bloglovin'-ikon - bland annat jag. De uppmanar även andra att göra bilder så att de kan samla alla på en sida.där man sedan kan botanisera och välja ut en bild som passar ens blogg. Visst hade det varit roligt om fler kreativa gjorde en bloglovin'-bild! Jag kommer förmodligen att göra fler. Så jag utökar härmed uppmaningen och forcerar er. Maila Bloglovin' om din kreation eller lämna en kommentar i deras blogg. Jag lovar att de blir glada!

Work in progress: The Frog Prince


Copyright © Victoria Boysen 2009

Åh, jag blir tokig. Jag vill så gärna teckna men det blir inte till något när jag stressar. Hoppas snart att det lugnar ner sig så att pennan kan gå av sig själv. Orkar inte sudda och skrynkla ihop papper efter papper. Ni skall veta att jag försökt och nästan lyckats men det har slutat i misslyckande varje gång (jag vill göra mer och annat). Så jag fortsätter med detta skissande. Eller jag skissar ju alltid men just nu hinner jag inte bli klar med teckningarna. Bilden ovan skall jag göra klart men inte idag. Vi får se hur den blir i slutändan. Fick inte till kontrasten så bra på scannern och det beror förmodligen på att jag använde en för ljus blyertspenna. Men ni ser förmodligen ändå. Lite finjusteringar kommer att ske men här har ni litegrann så länge.

Balconette


Victoria Boysen © Copyright 2009

Det här är inget ni ser mig göra varje dag. Att skissa är väldigt underskattat och jag glömmer ofta bort att en enkel konstruktion kan vara nog så bra. Ofta ser ju mina editorials ut så här från början. Men sedan kan jag inte låta bli att lägga på bläck och färg. I vissa lägen skulle till och med minimal färg vara det allra bästa. Dessutom är det enormt befriande att teckna så här. Alltså att inte ha en tanke på att det behöver bli klart. Då har man nämligen en tendens att sväva ut en aning och det är ju aldrig fel. Just nu är jag inne i ett måste rita mycket annars spricker jag-läge och då passar skissar perfekt. Ni lär se mer av det här så jag tycker vi skapar en kategori enbart med skissarna. Och har ni tur, dyker det kanske upp en eller annan färdig editorial också.

Födelsedagspresent


Copyright © Victoria Boysen 2009

De senaste dagarna har jag haft det en aning stressigt. Hade bestämt mig för att rita ett porträtt till min kära vän i 25-årspresent. Var ute i god tid men så blev första bilden inte bra alls. Hon blev fin och så men bilden kändes väldigt högstadiet à la sitter här med en molnvägg bakom mig och skall le fint. Inte alls Victoria. Men så hittade jag en bild jag själv tagit och bytte ut kläderna till något mer detaljerat. Bilden har hon fått inramad med passepatout. Det blev en bakgrundsfärg till men det var mest för att inramningen skulle få en snygg effekt. Presenten blev tack och lov uppskattad. Hon blev så glad så glad och då blir jag självklart också glad. Nu skall jag försöka lägga upp en plan för den här ritskolan. Hade funderat på att filma men jag har inget kamerastativ ännu. Det får bli ett senare problem. Fnular fortfarande på upplägget. Om ni har tips så hit me. Det är ju ni som skall dra nytta av mina tips.

Nyheter24 - Juryn säger sitt


Är det fjärde gången jag lägger upp bilden nu? Struntsamma. Moi är stolt!

Nu har teckningstävlingen fått sina två vinnare. Folkets röst gick till Kan Dee för sin bild på Sex and the Citty-bloggaren och juryn valde Miriam Diamant för sin tolkning av Sandra Beijer/niotillfem. Stort grattis till er båda! Jag fick visst lite cred av den ena jurymedlemmen Elsa Billgren för min tolkning av Sandra Beijer/niotillfem. Roligt och smickrande. Och väldigt oväntat då jag trodde Nyheter24-juryn endast skulle yttra sig om finalisterna. Kunde inte låta bli att fnissa efteråt. Det förgyllde faktiskt min dag! Så tack Elsa för din fina kommentar!

Motivering: Skickligt gjord, och man ser tiden som lagts ner på den. Kärlek. Det är en väldigt typisk niotillfem-pose som för tankarna till hur bloggen skulle bli som barnbok.

Dessutom fick Nathalie Ruejas en väldigt majestätisk kommentar av självaste Jonas Kleerup för sitt självporträtt. Bra bra!! All heder bruden:

Motivering: Hoppla, någon som bryter mot normen och kan både komposition och variation. Det måste gillas.

Visst är det härligt med konst! Läs mer om motiveringarna här.

Beställningsjobb


copyright © boysen illustration 2009


Tänkte jag kunde bjuda på ett beställningsjobb jag gjorde för några månader sedan. Det skumma med min scanner är att så snart jag lägger till en bakgrundsfärg blir bilden mycket konstig. Den såg alltså inte ut så här i verkligheten. Färgerna är lite off vid tänderna och själva hudtonen. Om jag bara kunde skaffa PS någon gång. Bilden är ritad på A4-format men jag lät rama in den så att en passpatout bildas. Jag tycker om det sättet att framhäva ett objekt. Här valde jag att färglägga bakgrunden beige vilket inte syns särskilt tydligt här. Den tog tio timmar att slutföra och det beror på en mängd olika faktorer. Mest hänger det på detaljarbetet. Många detaljer - mer tid. Enkel matematik. Jag tycker om att få sådana här bilder att utgå ifrån. Lite mer liv och spontanitet istället för som ett porträttfoto rakt upp och ner. Porträttsfoton är rent ut sagt skittråkiga. Redan nu kan jag ändå se vad jag hade velat göra annorlunda på bilden. Är det inte lite märkligt att jag hinner ändra perception så fort? Lite för fort för mitt eget bästa. Jag börjar förvandlas till en aldrig-nöjd-människa. Arbetsskadad?

Lisaplace


Copyright © Victoria Boysen 2009

Jag tycker vi skriker rakt ut, precis som Lisa, och låter spänningarna rinna av oss. Det tar på krafterna att engagera sig i en tävling och nu gick det som det gick. Det gick inte alls men icke att förtrösta. Finalisterna har gått vidare fair and square - förutom att jag är evigt trött på detta ensidiga tänk där något nytt och annorlunda (ett inte lika känt motiv till exempel) är så främmande och ointressant. Det låter kanske luddigt för en del men vissa av er förstår säkert vad jag menar. Jag idiotförklarar inte mina besökare - tvärtom! Jag tackar för alla röster som kommit från oväntade håll och blickar nu framåt.

Jag kommer inom kort att starta en ritskola och då kommer det så klart att vara utifrån mitt sätt att teckna. Det finns ju oändligt många tillvägagångssätt! Denna ritskola skall innehålla avsnitt där jag behandlar ansiktets olika delar och sedan går jag vidare med skuggning, kroppsposition samt färgsättning. Nu är det inte meningen att nyfikna skall ta efter hur just jag gör för det kan ju aldrig bli precis likadant, det vet vi alla, men det ger en chans att förstå hur det blir som det blir. Jag har fått flera förfrågningar på detta så nu tycker jag vi slår slag i saken. Jag har bara lite grejer att avsluta först men sen kör vi så det ryker!

Nyheter24 och teckningstävlingen

Nu har bidragen i teckningstävlingen lagts upp på Nyheter24! Kom ihåg att både bloggidolen och tecknaren kan vinna pris! Man kan endast rösta en gång per ip-adress och man får välja tre favoriter. Kom igen nu!

Mina bidrag är på nummer:
 

116                        127


115

Elinkan


Copyright © Victoria Boysen 2009

Sådär. Jag har varit lite busy de senaste dagarna och än känner jag mig inte klar. Jag fick nys om att Nyheter24 skulle ha en teckningstävling där man bland annat kan vinna en resa till Prag(!!) Eftersom jag missat många tävlingar, tänkte jag ta tillfället i akt. Man skall skicka in en teckning på sin svenska bloggidol och jag har ju en bild i portfolion på förhand. En busig Niotillfem med en cup cake. Men eftersom man får lov att skicka in fler bidrag, kom jag på att Elinkan också är en idol. Hon lägger upp så vackra bilder. Det roliga är att Niotillfem och Elinkan är smått lika. Platinablonda töser dressade i docksöta kläder. Vi får se om jag hinner skicka in ännu ett bidrag. Jag har nämligen ett motiv på lut. Jag är för övrigt inne i ett irriterande flow. Jag vill rita hela tiden och blir frustrerad när jag inte får möjlighet till det - som när jag jobbar. Skadat. Man kanske skulle ta och rita lite till...

Eftersom det är ni läsare som bestämmer vem som skall vinna så får ni jättegärna rösta på mig. Fiskar lite smått så klart. Vad skall man annars med en blogg till? På torsdag börjar omröstningen! Kom ihåg. Blink. Blink.

Bloglovin'


Copyright © Victoria Boysen 2009

Ni vet väl att ni kan följa mig genom att använda blogguppdateringsverktyget Bloglovin'? Eftersom jag inte uppdaterar alltför ofta (fy skäms på mig) så kan Bloglovin' hålla koll åt er. Dessutom kände jag för att ha en egen ikon så den får ta plats i menyn hädanefter. Tjejen ser lite småscary ut även om jag gillar den ändå. Tjejerna behöver inte alltid var skitsnygga utan får väldigt gärna se normala ut. Visst ser hon lite ond ut? Det passar kanske inte riktigt ihop med hjärtan och rosa skimmer men samtidigt blir det en intressant kontrast. Följ mig på Bloglovin', annars! Ett hot förtäckt i små söta hjärtgodisar. Så klicka på bilden!

RSS 2.0