The Frog Prince


Copyright © Victoria Boysen 2009

När jag såg bilden tänkte jag på alla klassiska sagor som man läste som barn. Jag föreställde mig det klassiska i en modern tappning där romantiken bibehålls. Det behöver inte vara många detaljer som gör det och det behöver definitivt inte vara övertydligt heller - tvärtom - utan det är själva undertonen jag vill åt. Flickan stirrar på grodan och grodan stirrar tillbaka. Vad tänker de på? Allting stannar upp förutom vinden. Nu blev denna väldigt blek men jag ville ha den så. Skissen hamnade roligt nog inte långt bakom det färdiga alstret. Det skall kännas som en illustration gjord 1953 på papper som inte lyckats bevara färgerna. Kanske blir det fler sådana här sagobilder. Bilden har gett mig en uns ödmjukhet inför framtiden.

Kommentarer
Postat av: sejla

Hej igen!Så lite så.Förresten vad tar du för priser att teckna av något foto?

Scannar du in dina teckningar eller använder du en sån board-grej som man tecknar på direkt?Riktigt duktigt.. Ha en bra dag!

2009-07-31 @ 10:59:52
URL: http://sekki.blogg.se/
Postat av: Jolbi-fashionillustrator

När jag bodde i Paris så var vi alltid på en studentpub på torsdagarna som hette the frog & the princess...denna bild är finare än där var meeen namnet återupplivar gamla fina minnen:)Trevlig helg på dig!

2009-08-01 @ 00:08:42
URL: http://jolbi.blogg.se/
Postat av: Lisa

UNDERBAR!Du är helt utomjordiskt bra på att rita, det vill jag att du ska veta!

2009-09-02 @ 21:27:45
URL: http://sidenrosett.blogg.se/
Postat av: niclas

grymt!

2009-09-16 @ 23:00:08
URL: http://tillfabriken.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0