BarnbokstankarCopyright © Victoria Boysen 2009


På illustrationskursen igår, skulle vi spåna kring en barnboksmiljö. Vi fick läsa tre historier och välja en. På ett A3 skall vi göra en stämningsbild. Alltså få känslan av historien i bilder och göra ett antal skisser för historiens olika delar. Jag valde en historia om Den fina prinsessan som bara bajsade i sömne om nätterna. Fick väldigt lustiga bilder i huvudet. Medan jag satt där och tecknade, kom jag att tänka på mina barnboksalster. Eller åtminstone utkast. Stilen ovan gillar jag. Ganska realistisk och söt. Den går säkert att utvecklas. Men det är roligt att teckna fram en karaktär och utifrån den skapa en historia. Lite omvänt men det kan vara nyttigt. Min fina prinsessa ser dock helt annorlunda ut och jag ser fram emot att sätta mig ner med stämningsbilden. Det skall vara estetiskt tilltalade och visa min stilkänsla. Jobbar hårt på det där.

Illustrationskurs del 4


Copyright © Victoria Boysen 2009


I onsdags provade vi på att avbilda läraren i olika positioner för att förstå kroppens rörelser. Jag kan de flesta positionerna men jag har givetvis mina problemområden. Till exempel fötters rörelser och former i perspektiv. Övningen tvingade oss att hitta det mest essentiella med hur en kropp arbetar. Tyngdpunkter och lutningar skulle plockas fram. I början fick vi fyra minuter på oss men efterhand blev det mindre tid. Detta var enormt stressande men det tvingade samtidigt ögat till att finna punkterna och skippa detaljerna. Titta bara på figur tre uppe till vänster. Jag hann till och med rita lärarens örhängen. Mot slutet såg det ut som på de två sista bilderna. Enkla linjer. Men ändå lyckades jag få in rörelserna bra. Blev faktiskt förvånad över hur bra det blev. Öva under tidspress. Bra tips! Tvinga någon i din närhet att agera kroki-modell - påklädd/avklädd you choose.

Klicka på bilden för fler detaljer.

Illustrationskurs del 3


Copyright © Victoria Boysen 2009

Då blev jag klar med min seriestrip. Ganska mycket nybörjare på det där. En dum sak var att jag ritade ut pratbubblorna innan jag kommit på en bra text att skriva i. Snöade in mig på att göra pratbubblorna snygga. Novis, någon? Men det var en rolig utmaning. Har härmed lyckats skapa en egen miljö kring en handling. Är definitivt ingen expert på seriestripar. With all do respect. Inscanningen blev märklig. Anledning: stripen täcker ett A3 och detta ark hade böjts ett antal gånger på mitten. Charmigt. Har lärt mig lite om kontrastfärger också. Jobbade stenhårt med lila vs gul, röd vs grön och blå vs orange. Hade inte koll på detta tidigare. Färgerna samarbetar bra. Detta skall läggas på minnet.

På kursen fick vi sex ord som skulle ingå i stripen på något sätt. Julgran, solstol, hund, katt, träningsvärk och värme. Vi fick kombinera hur vi ville.

Klicka på bilden om du vill läsa.

Clip art


Copyright © Victoria Boysen 2009

Hej alla! Oj, vad ni är söta som kommenterar. Fina komplimanger och jag blir alldeles rörd. Alla lovord är väldigt motiverande skall ni veta. Uppskattar det som sjutton. Jag vet att det finns en del icke-svensktalande besökare på bloggen men jag hoppas att google translater kan hjälpa er en bit på vägen. Orkar nämligen inte översätta varje inlägg. Hursomhelst. Jag kom på att det var länge sen jag tecknade en karl och så hittade jag en fin bild i något magasin. Då tänkte jag att det var på sin plats. Dessutom behöver jag öva på manliga drag. Skjortan är speciell. Den är detaljerad och rut-randig. Det är ju min grej. Kan försvinna in i minilinjer och vågor. Nästan lite autistiskt emellanåt. Hoppas att ni tycker han är het eller jag menar att bilden tilltalar. Sedan har jag ju en seriestrip på g från illustrationskursen. Har inte kommit så långt ännu men snart får ni se även den. Hoppas att ni har en trevlig helg!

RSS 2.0