Preppy Cool


Copyright © Victoria Boysen 2010

Wow. Vilken respons. Har tyvärr ingen möjlighet att besvara er alla individuellt så det får bli ett kollektivt tack. Tack! Jag målar och har mig. Lost Track of Time puttrar i en hög med andra papper och istället experimenterar jag på A5 för att lära känna akvarellen. Förstå karaktären. Den är komplicerad. Ovan är första försöket där jag porträtterat en karl. Hade en annan bild i huvudet men strunt i det. Jag visar vad jag gör oavsett om det blir bra eller dåligt. Kan dock konstatera att det var en svår ursprungsbild. Tre ting. 1) Det är en man. 2) Han har skägg. 3) Han bär solglasögon. Dessa tre moment är inte lätta att få till på ett snyggt sätt om man är nybörjare (eller van). Jag ser mig nämligen som nybörjare med den blöta akvarellen. Jag fortsätter att öva. Det jag gillar bäst med Preppy Cool är reflektionerna i kavajen, skärpet och detaljerna på scarfen. Och hans attityd så klart.

Över till något annat. Det finns en hel del av er som frågat efter min mailadress. Den finns här till höger även om man inte ser det särskilt tydligt. Flera av er vill beställa en bild och givetvis kan ni det om jag bara får lite tid på mig. Som ni förmodligen märkt, använder jag mig av många olika tekniker så det är bara att peka och välja. Maila mig på boysenillustration(at)hotmail(punkt)com så kan vi diskutera vidare.

Work in progress: Lost Track of Time, part 2


Copyright © Victoria Boysen 2010

Jag har inte slutat rita. Tvärtom. Jag har storslagna planer. Bland annat har jag börjat skissa på en annan bild utan att vara klar med ovan. Det är ett något annorlunda tillvägagångssätt för mig. Denna bild var från början endast ett akvarelltest men efterhand har jag insett att det visst skulle kunna bli något vettigt till slut. Objekten är inte fastställda förrän penseln gjort sitt. Det är det som gör det till en spännande process. Stolen som Alice sitter på, kommer till exempel att få ett annat utseende - så även Alice. Sen kommer en bakgrund att ta form när allt är klart i förgrunden. All blyerts är utkast. Men jag kommer inte kunna hålla fingrarna ifrån det andra akvarellprojektet. Det ska bli A3-stort.

Work in progress: Lost Track of Time, part 1


Copyright © Victoria Boysen 2010


Hej. Det är inte så att jag har gått under jorden. Har bara haft mycket att göra. Förhoppningsvis kommer jag att ha mer tid till bloggen då jag nyligen avklarade mitt senaste projekt - att ta körkort. Så för att stilla inspirationen och kreativiteten, har jag varit iväg och köpt akvarellpapper och en sån där palett till färgat vatten. Vilken uppfinning. Nu är jag inte särskilt bevandrad i akvarellkretsar men jag ska satsa vilt nu. Häromveckan såg jag Alice i Underlandet. Delar av den var riktigt inspirerande och jag tänkte därför dedikera första akvarellbilden till denna historia. Det kommer att ta tid att hitta på små attribut att rita men det får det helt enkelt göra. Jag insåg nämligen att akvarell är skitroligt och inte är jag så dålig på det heller. Jag provar mig fram. Eftersom det är påsk nu så kan ni föreställa er den söta kaninen som The Easter Bunny. Den får ni av mig. Glad påsk!

RSS 2.0