The Beautiful


Bokens omslag (ej jag som gjort)

I våras fick jag en förfrågan om att bidra med ett antal illustrationer till den kommande boken The Beautiful / illustrations for fashion and style. Spana in förhandstitten här. Anneke Krull, från Holland, är en av huvudpersonerna bakom projektet och först nu har jag kunnat få en glimt av vad som komma skall. Jag har dock inte sett mitt uppslag ännu och jag måste säga att det är enormt spännande. Vilken ära att få befinna sig i samma sällskap som Liselotte Watkins, Stina Persson, Cecilia Carlstedt samt 96 andra duktiga illustratörer. En del mer eller mindre aktivt verksamma inom konsten. Boken kommer att finnas till försäljning tidigast i slutet på september i år.

Det är en underbar känsla att inse hur många det finns som är så engagerade i just denna konstform. Som boken vill förmedla, har illustrationen utvecklats på mycket kort tid och kommit att bli en naturlig del av samhället. Jag är övertygad om att illustrationsbloggarna haft ett tjockt finger med i spelet. Traditionellt möter modernt.

Så kolleger, och alla konstintresserade människor, nu fortsätter vi att göra världen vackrare. Och glöm inte att skönheten sitter i betraktarens ögon.

Earlier this year I was offered participation, by Anneke Krull, in the upcoming book The Beautiful / illustrations for fashion and style. A book filled with illustrations made by 100 artists with different styles. I feel honored being in the company of Liselotte Watkins, Stina Persson, Cecilia Carlstedt and many more. Illustration as an artform has become something I could only dream of.

Miss Leaf


Copyright © Victoria Boysen 2010

Det är inte så att ni ser i syner. Miss Leaf blev till en färgversion. Dividerade länge på vilken färg blommorna skulle ha och det blev i princip samma färg som på läpparna. Vet inte riktigt om jag gillar det. Annars är jag mycket för att varje enskild sak ska ha en egen färgskala men nu blev det såhär. Med tanke på att hon är förenad med bladen så kan hon lika gärna vara det hela vägen. Dessutom vill jag försöka att inte använda hela färgpaletten för att på så sätt utmana färgspektrat och mig själv.

Here you have a colored version of Miss Leaf. Similar coloring for the flowers and the lips but we can see it as a symbiosis of nature. I am trying to challenge the spectra of colors, using as few as possible just to understand how and if the nuances work together.

100716 - Kök


Copyright © Victoria Boysen 2010

Jag vet att det inte är juli längre men såhär ser det ut i min bilderbok. Skaffade en del möbler till mitt kök under semestern och nu har jag större lust att vistas där. Det betydde mycket att ställa ett ordentligt köksbord på golvet och skruva ihop snygga stolar. Hemmet är väldigt viktigt för mig. Det är där jag känner mig mest trygg. Första bladet där själva rutan avviker i storlek. Kände för att vara lite wild and crazy. Ungefär. Saknar ni färgerna? Det gör jag. Snart.

One of the most important things in life is my home. During my holiday I made my kitchen cozy by purchasing a steady table and some fancy chairs.

Work in progress: Miss Leaf


Copyright © Victoria Boysen 2010

Det här är förhoppningsvis början på fortsättningen. Jag har legat ganska lågt på den kreativa fronten - som ni har märkt. Tackar så mycket för ert tålamod. Jag har inte gett upp det här ännu. Det är som vanligt inspirationen som inte riktigt vill bosätta sig. Men jag inbillar mig att mitt psyke och säkert också perceptionen gör sig redo för storverk. Eller vi kan ju hoppas. Jag har försökt att kladda ner en del finurligheter, tidigare i sommar, men inte blivit särskilt nöjd. Trevliga motiv men dåligt resultat. Jag ska se ifall det går att göra om och samtidigt avsluta ofärdiga bilder som bara ligger och dammar. Motivet ovan föll jag för då det var något annat och det är väl där skon klämmer. Jag ställer höga krav på val av motiv och därmed min egen prestation. Förstår inte varför jag ska vara så hård mot mig själv, men jag antar att det beror på frånvaron av en expert som kan ge mig konstruktiv kritik.

This is hopefully a new start. The inspiration has not been what it should. I imagine that the lack of creativity is a preparation for greater things. I am choosing difficult motives trying to be a hard judge upon myself.

RSS 2.0