Mini macaron


Copyright © Victoria Boysen 2010

Det kanske var en aning svårt att se vem tjejen ovan var. Likheten blev inte så slående som jag hoppats på men trots det är jag nöjd. Rött hår och rosiga kinder är inte att leka med. Och en busig blick på det. Bus är bra alltså. Äntligen fick vi till lite mer färg. Börjar göra mig redo för det nu. Har insett att färgerna styrs av mitt sinnelag. En ganska trevlig insikt. Naturlig variation uppstår. Det talas ofta om konstnärers olika perioder och förut har jag bara tyckt det var en massa strunt. Men det är ju inte strunt. I vissa fall skapas efterkonstruktioner men i andra fall stämmer analysen. I mitt fall handlar det inte så mycket om att jag snörar in mig på t ex en "blå period" utan det rör sig snarare om val av färg eller icke-färg. Den sköna damen är hur som helst Elsa Billgren som bloggar på Elle.

Work in progress: Mini macaron


Copyright © Victoria Boysen 2010

Nu blir det kanske lite väl många skissar på raken men det kan inte hjälpas. Jag tycker om det. Dessutom ser jag fram emot att färglägga bruttan. Kan ni förresten se vem det är? Den slående likheten hoppas jag kommer fram med hjälp av bläckpennan. Skulle nästan kunna tippa på det. Hon är alldeles för bedårande för att misslyckas med. Det är nog det som gör det lättare att efterlikna en person. Ansiktsuttryck och drag som kännetecknar personen. Det räcker med ett födelsemärke i ansiktet, en sned näsa eller busig min. För övrigt är jag mycket förtjust i perspektiv. Det är också en sorts kontrast. Och kontraster är det bästa som finns just nu.

Work in progress: Fun 'N' Music


Copyright © Victoria Boysen 2010

Kunde inte låta bli att föreviga bilden innan den blev färglagd. Det harmlösa stadiet. Steget där man kan backa bandet. Sudda ut blyerts, ändra blick, lägga på skuggor eller kanske börja om från början. Men det ville jag inte. Jag ville behålla. Som ni kan se på skissen och det färdiga porträttet, kommer likheten först till sin rätt med bläck och färgpennor. Det är då finjusteringen sker. Det ser man bland annat på intensiteten i ögonen på slutresultatet. Roligt att jämföra bilderna så här. Ett par välfungerande hörlurar är för övrigt det bästa som finns för musikdyrkare.

RSS 2.0