Fun 'N' Music


Copyright © Victoria Boysen 2010

Då var första porträttet gjort för i år. Det tog bara 28 dagar. Jag har haft en bild i huvudet. En glad bild av en tjej och så när jag gick på bloggrunda, såg jag plötsligt precis det jag var ute efter. Den ni ser på bilden är Natalie Karlsson som bloggar på Kanal 5. Jag är faktiskt riktigt nöjd med likheten och färgerna. Inte så mycket färg men ändå mer än det svartvita jag anammat ett antal månader. Jag kan dock inte låta bli att gilla gråskala. Ultimata kontraster. Hårt. Rakt på sak. Men det är alltid bra att variera sig. Det vet alla som sysslar med något kreativt. Man behöver inte göra på ett enda sätt för att ha en stil. Det har jag lärt mig nu. Jag scannade även in skissen så den kommer jag lägga upp också. Det kan kanske vara trevligt att se båda varianterna.

Jag är med i en teckningstävling hos Kan Dee. Temat är musik. Passande. Har kommit på att det är roligt att delta i tävlingar. Bryr mig inte längre om att vinna eftersom det sällan blir så. Gillar läget!

UPDATE! Hej och hå, jag är med i finalen! Sinnes. Ni får gärna rösta på mig. Mer än gärna. För ni är snälla. Jättesnälla.

A Restless Mind

Copyright © Victoria Boysen 2010

Här har vi då projektet jag sysslat med den senaste tiden. En affisch till teaterföreställningen A Restless Mind som har urpremiär den 10 februari i Malmö. Det är Teater Papillon som står bakom initiativet. Besök gärna deras hemsida för mer information. Och gå gärna på föreställningen. För er som bor närmare Kristianstad finns det två möjligheter den 26 och 27 februari. Projektet har varit en utmaning. Både storleksmässigt (A3) och karaktaristiskt. Jag ville självklart att affischen skulle spegla föreställningen och samtidigt bjuda på en del klurigheter. Vad sägs om ett fiskhuvud, en skalbagge på rygg och den där märkliga skuggan i bakgrunden? Dessutom var färgerna viktiga. Jag ville skapa balans och var noga med att man som åskådare inte skulle tappa blickfånget från frontpersonen som själv är distraherad. Dessutom har färgen rosa en central roll i det hela. Jag skissade länge på olika motiv men drogs till slut mot kontrasterna. En stirrig titel och ett passivt yttre där det inre återknöts till titeln. Text och loggor är ritade för hand.

Klicka på bilden för tydligare detaljer.

100117 - Mörbultad


Copyright © Victoria Boysen 2010

Jag är enormt tacksam för alla fina kommentarer. Skall ta mig i kragen och besvara de som skall besvaras. Har haft en hel del att göra den senaste tiden. Och så var jag med om en olycka förra helgen. Så skönt det är att bara kunna rita av sig då. En lättnad. Och så är det rätt trevligt att inse att nästa blad kan se ut precis hur som helst. Fyra sidor avverkade. Det börjar likna något nu. Det blev lite slitet och ojämnt denna gång. Inga perfekta linjer. Men det är också så jag känt mig. Ranglig och skör. Och färgerna skall användas framöver - kanske inte i just bilderboken - det har jag lovat mig själv. Färgerna har förbrukats vid sidan om smått inofficiellt. Har nämligen pysslat med ett projekt som jag kommer att visa upp här inom en snar framtid.

Med volang


Copyright © Victoria Boysen 2010

Gott nytt år allesammans. Nu blickar vi framåt och hoppas på ett storslaget år 2010. Nytt decennium. Mäktigt. Här har det inte hunnits med något i kreativ väg. Hittade dock denna skiss i en hög som jag glömt visa er. Det experimentella fortsätter. Har provat på transparens. I like. Det ger en bild mer djup. Och det halvfärdiga och slarviga tilltalar. Jag tycker inte om det perfekta. Alldeles för intetsägande. Jag skjuter mig dock i foten. Ingen färg nu heller. Mina färgpennor har inte försvunnit - jag lovar - men det kommer väl det också. Vi får se när. Men en skiss är alltid en skiss. Vad säger ni? Vill ni ser mer av detta?

RSS 2.0