Black Colored Eyes


Copyright © Victoria Boysen 2010

Enkla porträtt. Svart och vitt. Egentligen är skissen ritad på benvitt papper. Så här ser originalteckningen ut - om än något blek. Det blir inte så snyggt att lägga upp en bild med gul bakgrund. Tyvärr. Det är intressant med ansiktsdrag. Det asiatiska utseende är mycket inspirerade. Som att ögon, ögonbryn, näsa och kindben blev en slumpartad perfekt kombination. Och känslan i blicken. Skönhet. Nu när jag skissar en del, försöker jag öva upp färdigheten i att kunna avbilda med så få linjer som möjligt. Det är nämligen inte särskilt lätt att få till den perfekta linjen. Tjocklek, kraft, position, vinkel och kurvighet. Det säger allt och kan förvandla en bild till både det ena och det andra. Jag har jobbat en del med kraften i pennan. Att få till en optimal balans mellan mörka ögon och blek mun.

The facial features of the asian woman is a source of inspiration. Eyes, eyebrows, nose and cheekbones creates the perfect random symmetry. The pencil stroke is important when it comes to making the light and dark patches work well together.

Work in progress: On The Corner


Copyright © Victoria Boysen 2010

Små och stora projekt. Man kan kanske kalla det uppvärmning inför det stora. Detta är ett 12x12cm litet motiv. Kan tyckas verka lätt men det är mycket pilligt. Självvalt. Jo, men visst. Det gör det dock inte mindre svårt. Blyerts blandas med bläck. Det är smutsigt, suddigt och folktomt. Ska nog låta det vara så. Folktomt alltså. Smutsen och suddigheten ska bort. Kom på mig själv att inte göra klart motivet förrän ni fått se en skymt. Ibland är det faktiskt processen som är det bästa. Man engagerar sig på ett helt annat sätt än när man får ett motiv färdigt och klart till granskning. Det är även här jag kommer att se ifall jag gjort rätt val med pennan och om jag borde ha stannat här. Det funkar ju som det är. Pappret är benvitt eller 'pärlemorfärgat' som det tydligen också heter. Funderar på om jag ska färglägga delar av motivet men det lutar åt inte. Vill undvika det grafiska. Det ska snarare se gammeldags och tjurskalligt ut. Klicka på bilden för större version.

Another tiny project going on. Tiny but not that easy. A so called preparation for the larger motive. I think it will remain black and white.

Room for me


Copyright © Victoria Boysen 2010

De mest märkliga sakerna kan inspirera. Hur en filt ligger över en stol, hur en himmel skär sig mot trädtopparna. Allt sådant som ofta innebär tillfälligheter. Det räcker med att jag ser något i en särskild vinkel eller har en viss känsla för stunden. Det gäller att kapsla in den känslan, för det är inte alltid att man kan ge utlopp för inspirationen. Bilden ovan är ett exempel på det. Det kommer att dyka upp fler bilder i samma stil. Har redan köpt ramarna till. Jag har ritat på benvitt papper men redigerat så att det blir svartvitt. Snyggare på skärm. Och snyggare med benvitt i verkligheten. Jag gillar att den medvetna asymmetrin skapar balans och bilden lämnar en del att fantisera om. Det gör åtminstone jag till trots för att jag vet vad bilden innebär.

The strangest thing can inspire. There is more to come.

RSS 2.0