Crisp pattern

Copyright © Victoria Boysen 2011


Då blev den klar den här månaden i alla fall. Smått förvånad. Men det är alldeles förtrollande att rita mönster. Hitta på och gå loss. Ska genast sätta igång med nästa mönstermotiv. Det tog emot att fortsätta rita efter första utkastet men blyerts är ett bra påhitt. Det är bara att sudda om det blir fel. Tack och lov slapp jag ångra mig. Det jag gillar bäst med bilden är flödet i de långsmala böljande linjerna. Att de dansar litegrann. Och som kontrast är själva mönsterdelen, med hål i, ganska statisk på ett sött vis. Kontraster. Kommer för evigt att vara den häftigaste effekten.

UPDATE: Spanar in bilder från Stockholms modevecka och råkade trilla över en struktur som kändes mycket bekant. Se själv i bildvisningen för Josefin Strid. Kul!

I ended up finishing the picture sooner then I thought. Impressive. I have a fascination for contrasts and the wavy lines works well with the static pattern in between. Something for the eye. I am kind of eager to continue onto next motive. Consisting of pattern of course.

Work in progress: Crisp pattern

Copyright © Victoria Boysen 2011


Det hinner gå ett halvår mellan uppdateringarna. Nåväl. Tiden räcker inte till. Jobb och sådant tar tyvärr överhand och det är hemskt sorgligt att målandet hamnar i kläm. Men nu har jag dock haft julledigt och det var med enorm förvåning som jag märkte hur mina händer ville skapa något. Jag har sett lite galen ut. Bara ett grovt streck på vit bakgrund har gjort mig nöjd. Fast samtidigt finns det ett inneboende missnöje. Jag vill gärna skapa något extraordinärt men helst bli klar på en minut. Jag får ta och lugna mig. Jo. Jag satt igår och tecknade. Fyllde sedan i med olika tjocka bläckpennor. Jag kanske ska hålla mig till att måla mönster just nu. För sinnesfridens skull. Jag tog en bild med kameran för pappret fick inte plats i scannern (därav skuggorna i hörnen). Jobbar på A3 fast själva bilden är ca A4. Den där förödande kanten. Suck. Hursomhelst. Jag sitter här och funderar. Ska jag fläska upp mönster på hela ytan eller ska jag låta det vita vara orört? Jag har dock en del kvar på mönsterdelen. Fylla i med svart här och där och skapa ännu fler detaljer. Men det är svårt att avgöra när jag ska sluta. Det roliga är att motivet skulle kunna roteras och ändå se trevligt ut. Men jag har fått för mig att den stående versionen gör sig bäst i ram. Gott nytt förresten!

Trying to create something and I ended up drawing pattern with different liner sizes. Working on A3 paper with an A4 motive area. I am wondering whether I should draw some more patterns in the white patches or leave it be?

RSS 2.0