Exhibit: #4 Prästkragar


Copyright © Victoria Boysen 2009

Hade det inte varit väldigt intressant att visa upp en mängd präster med sina kragar? Nu blev det förutsägbart blommigt istället. Nåväl. Jag köpte akvarellfärger för en månadsedan och har varit väldigt nyfiken på att prova tekniken. Att blöta ner sådant jag först färglagt med akvarellpennor är en helt annan sak - insåg jag då det var dags att kladda. Mitt första motiv blev en platåsko som jag kanske lägger upp här. Tänkte dock måla till lite saker på den. Jag hade en väldigt fin bild på datorn som föreställde just prästkragar huller om buller och efter att ha spanat in en ram som skulle passa mycket bra ihop med motivet, bestämde jag mig för att satsa. Och här har vi då resultatet. Skissade upp med blyerts och gick sedan loss med penseln. En del misstag blev det men det är också lite charmigt. Det tar tid att lära sig hur mycket vatten en färg skall ha för att det skall bli perfekt nyans. Men det är också det jag gillar med akvarellfärgerna. När jag målat allt, kunde jag inte låta bli att fylla i en del konturer på väl utvalda ställen. Det här börjar leda något vart. Ramarna är så inspirerande.

Kommentarer
Postat av: Sandra

Ååh sommar! :D

2009-05-13 @ 07:33:11
URL: http://lovemusicandlyrics.blogg.se/
Postat av: JJs portrait - Portraits and drawings by Johanna

Vilken stark sommarkänsla jag fick när jag såg den otroligt vackra teckningen, med fina prästkragar på! =D

2009-05-13 @ 11:24:04
URL: http://jjsportrait.blogg.se/
Postat av: Sandra

Somrigt och fint :D Kan tänka mig att det tar ett tag innan man bemästrat en ny teknik, och det är ju bara en väg dit och det är träning ! :D

2009-05-13 @ 15:30:08
Postat av: havis

Utmärkt som barnboks-illustratör!!!

2009-05-14 @ 20:36:38
URL: http://hobbydesign.blogg.se/
Postat av: Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

jättefint blommönster!

2009-05-14 @ 23:01:10
URL: http://pyttis.blogg.se/
Postat av: Harriet

åh, jag älskar älskar verkligen din blogg, har följt den ett bra tag nu! Jag ville bara säga att det vore jätteroligt om du kunde fylla på i kategorin "verktyg och tips"! Jag vill så gärna veta mer om hur du gör dina fantastiska bilder :) Tack för en härlig blogg!

2009-05-16 @ 21:10:54
URL: http://overherehatten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0