Filippa Berg


Copyright © Victoria Boysen 2009

Ibland blir jag helt till mig och klättrar nästan på väggarna. Jag måste rita! Och jag blir lika förbannad varje gång det inte blir något vettigt utav det. Men så fick jag en uns inspiration från Filippa Berg som hade en teckningstävling. Så jag tänkte att vad tusan, vi försöker. Och resultatet ser ni ovan. Hennes signifikanta runda solglasögon, petitta näsa och glugg. Rätt likt om jag får säga det själv. Hon har döpt bilden till "C'est le vent Betty". Det är vinden Betty. Väldigt passande indeed! Nu kan jag slappna av igen. Det är sjukt hur viljan kan ta över så där. Teckningen blev en mix av vad jag sysslat med den senaste tiden. Mycket bläck, inramningen och blyerts. Det färglösa fortsätter alltså. Det funkar för mig. Får se om man blir en av tre vinnare. Det hade varit skojsigt.

Pantomime part 2


Copyright © Victoria Boysen 2009

Klar! Jag har lyckats slutföra ett projekt. Mäkta stolt. Inramat och klart att sätta på tavellisten - en tavellist som dock inte sitter på väggen ännu. Men tavlorna är åtminstone klara. Just nu står de på soffan lutade mot väggen. En sak jag stör mig på är tavlors glas. Det har allt som oftast en blå ton. Förstår ni vad jag menar? Det innebär bland annat att om pappret är vitt från början, ger glaset ifrån sig ett ljusblått sken. Det är inte snyggt. Jag vill hellre ha det gult om jag får välja. Givetvis kan jag rita på annat papper men jag gillar ju de jag använder. Nu skall jag sätta fart med ett annat projekt. Dock inte mitt eget.

Work in progress: Pantomime part 2

 
Copyright © Victoria Boysen 2009

Sådär. Nu börjar det likna något. Fnulade ett tag på vilket ansiktsuttryck mimaren skulle ha. Det fick helt enkelt bli ett konstigt sådant. En annorlunda och något osmickrande blick, tilltalar mig för tillfället. Det kanske till och med gör bilden lite mer spännande. Hoppas på det. Får faktiskt Johnny à la The Shining-vibbar. Måste vara de uppspärrade psycho-ögonen. Det var någon som frågade om vilka pennor jag använt. Just till detta projekt har jag gått loss med HB/4B-blyerts från Faber Castell samt bläckpennorna 0.1, 0.3 och 0.8 från Staedtler Pigment Liner som är en dröm (eller tusen drömmar) att arbeta med.

Pantomime


Copyright © Victoria Boysen 2009

Ni har förmodligen hört talas om uttrycket Kill your darlings. Det har jag gjort idag. Dödat min älskling alltså. Det händer inte ofta kan jag tala om. Skulle en bild skita sig så skiter sig projektet helt. Men nu hade jag bestämt mig för ett motiv och även om försök ett inte blev bra så började jag om. Väldigt vuxet beslut. Är så stolt. För saken är den att försök två blev så mycket bättre. Anledningen till att jag tog detta beslut, var att bilden blev alldeles för stor för ramen. Ja, jag jobbar helst utifrån en rams storlek. Det är ju halva upplevelsen. Ibland till och med hela. Så jag tog fram ett nytt A3 ark och förminskade motivet 50 procent. Det blir en mimare till sen. Ni skall få se även den och kanske kanske när konsten hänger på väggen. Jag lovar inget.

Work in progress: Pantomime, part 1


Copyright © Victoria Boysen 2009

Jag håller på att experimentera. Och som jag berättat tidigare, är jag inne i en väldigt expressiv period. Det lät som något för konstvetarna. Ansiktsuttryck och en bild som säger så mycket mer, det tilltalar mig. Jag skall ha två tavlor bredvid varandra i A3-format ovanför min soffa. Armbågarna hängde inte med. Därav den taskiga inscanningen. Motiven skall vara svartvita. Tror jag. Velar fram och tillbaka. Funderade länge på själva motivet men så kom jag tillslut fram till det här. Samma tjej på båda men med olika ansiktsuttryck och handrörelser. Hon påminner om en kombination mellan Ika i Rutan och en mimare. Gillar det teatraliska. Bakgrunden kommer förmodligen att bestå av ett tapetmönster men jag vet inte hur färgläggningen kommer att ske. Skall den vara rå som ovan (utan det grå då) eller skall det vara i tusch som bilddagboken? Vad tröttnar jag inte på?

RSS 2.0